Bestuur

Het bestuur bestaat uit:

Rob Oudman (voorzitter)

Rob is de initiatiefnemer van de Stichting. Met zijn enthousiasme en warm hart voor de Overhael heeft hij veel bereikt voor de Stichting en voor de school. Hij weet processen te activeren en mensen te enthousiasmeren met de positivisme en spontaniteit. Zijn krachtige visie en drijfveren voor de Stichting komt voort uit zijn liefde voor zijn vier dochters, waarvan er nog 2 op de school zitten. Rob is tevens voorzitter van de medezeggenschapsraad van de school.

Ivon van Leyenhorst (secretaris)

Ivon is betrokken en vele jaren terug al intensief verbonden met de Overhael. Jaren heeft zij in de ouderraad gezeten en heeft vele goede herinneringen aan de school. Haar drie kinderen en kleindochter hebben de school doorlopen. Haar kleinzoon zal binnenkort starten op de Overhael, dus zal Ivon weer regelmatig op het schoolplein te vinden zijn. Door haar verbondenheid is ze super enthousiast en haar goede secretariële vaardigheden zijn een aanwinst voor de Stichting.

Egbert Krop ( penningmeester )

Egbert neemt deel aan de vrienden van de Overhael, omdat hij het fantastisch vindt dat er in zo’n klein dorpje een school staat die in de wijde omgeving zo goed bekend staat. Egbert heeft 3 kleine kinderen en zal nog lang betrokken blijven bij de school. Hij wil dat deze school een voorloper blijft in de omgeving op het gebied van goed onderwijs. Dit kan niet zonder investeringen en met een overheid die steeds minder lijkt bij te dragen is deze stichting van groot belang. Het zou eeuwig zonde zijn als dit soort scholen verloren gaat. Via de stichting kan hij daar zijn steentje aan bijdragen.

  Jan Hoekstra (website)

Jan is een onmisbare kracht voor de Stichting. Zijn Overhael is één van zijn kinderen. Door zijn sterke visie, liefde en doorzettingsvermogen is de Overhael uitgegroeid tot wat het nu is. Een stevige en mooie basis voor elke leerling die daar zijn acht jaren doorbrengt. Jan is 35 jaar directeur geweest van het dorpsschooltje en heeft vele herinneringen van en over (oud) leerlingen en hun ouders. Menig ouder heeft zelf nog als kind bij hem in de klas gezeten. Jan houdt  de website  up – to – date en schrijft samen met Ivon de stukjes van ‘Nieuws’, ‘Weet je nog’ en ‘De klas van’.

Maartje Burghoorn-Doets

Maartje heeft 3 dochter en is woonachtig in West Graftdijk en heeft er heel bewust voor gekozen om de kinderen op de Overhael naar school te laten gaan. Maartje is Arbeids-Organisatie- en Personeelspsycholoog en vanuit die functie dagelijks bezig met de toekomst van werk. Het vooruitstrevende onderwijs dat de Overhael biedt door het aanleren van de 21th century skills (IT-vaardigheden, samenwerken, creativiteit, etc) vind ze daarom extra belangrijk. Maartje levert dus graag een bijdrage aan deze manier van lesgeven door zich in te zetten voor de Vrienden van de Overhael, zodat de school extra lesmaterialen kan aanschaffen.