Weet je nog: 1983

1983

Schermer bestaat 350 jaar in 1983

We hadden met ouders en kinderen afgesproken dat alle leerlingen in de  voorgeschreven klederdracht voor het 350 jaar bestaan van de Schermer op school zou verschijnen. Juf Betsy Droog en meester Jan Hoekstra hadden allerlei oudhollandse spelletjes geregeld. Dus dat werd tollen, hoepelen, touwtje springen, sjoelen, blik gooien, huisnummer kegelen, ezeltje prik, zak lopen, koek happen. Nu is op de foto moeilijk te zien wie nu in oude klederdracht op het schoolplein aan het spelen zijn. Wij zouden er graag willen weten wie op deze foto staat. Wil je hierbij helpen?

Herken je jezelf of anderen?

Stuur dan een email naar  info@vriendenvandeoverhael.nl met je reactie. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk hieronder vermelden.4 Responses to “Weet je nog: 1983”

 1. Wouter schreef:

  Volgens mij herken ik Else van Zandwijk rechts bij de boom, Edwin Konijn die schuin staat te kijken op de rand van de boom, Annemiek Brandenburg met de armen over elkaar en Elmar van Leijenhorst staat met de rug naar de camera en heeft een hoepel in de hand.

  Leuk om te zien!

 2. elmar schreef:

  he wout,

  en natuurlijk martijn witvoet, half op het
  trottoir bij de kastanjeboom

 3. Martijn Witvoet schreef:

  Johan Rensen helemaal links en Tale op het fietsje. Hartstikke jong maar had wel al een loopstok, best geloofwaardig..;-)

 4. Andre schreef:

  Op de voorgrond met het springtouw ben ik. Bij Tale achterop is vermoedelijk Maarten Droog, daarachter zie je Jan Schooneveld en Sanne Hoekstra. Boven mijn schouder zie je nog net het gezicht van Camiel Hoekstra, als ik me niet vergis. Ik denk dat het meisje met de armen over elkaar niet Annemiek, maar haar zus Marlies is. Rechts achter haar Patrick Hop. Links achter Marlies (of toch Annemiek?) het hoogblonde hoofd van Marcel Krul. Voor meester Hoekstra ook broer John Krul. Dichtst bij de trap de blonde staartjes van Anne Ooievaar? Maar met wie staat meester nou te praten?

Geef een reactie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.