“Adopt a laptop”

Stichting Vrienden van schenkt “De Overhael” 10 nieuwe laptops

 

Bij de start van het nieuwe schooljaar deelt De Stichting Vrienden van OBS “De Overhael” 10 splinternieuwe laptops uit op De Overhael. Met deze laptops wordt er weer een belangrijke bijdrage geleverd aan de kwaliteit van het onderwijs-op-maat op deze school.

 

Achter de Stichting zitten ouders, grootouders, oud-leerlingen, (oud-)leerkrachten en omwonenden van de school die de kwaliteit van het onderwijs en continuïteit van deze kleine school in Driehuizen erg belangrijk vinden. De Stichting bestaat inmiddels al ruim 5 jaar een heeft inmiddels al veel voor de school kunnen doen. Naast Laptops heeft de Stichting in haar bestaan al kunnen zorgen voor een nieuwe schoolplein, digiborden, gymmaterialen en leermiddelen voor talentontwikkeling.

 

De Stichting is twee schooljaren geleden de actie “Adopt-a-Laptop” gestart. Hierbij kan een donateur een laptop voor de school adopteren door over een periode van 5 jaar elk jaar 60 euro te schenken. Vorig jaar heeft deze actie ook al 10 laptops opgeleverd. Een nieuwe laptop gaat gemiddeld 5 jaar mee. Als de Stichting erin slaat elk jaar opnieuw 10 laptops te laten adopteren dan zal de school altijd in alle groepen voldoende goede computers hebben. Een belangrijke impuls voor de kwaliteit die de school kan leveren.

 

Opvallend is dat de Stichting – als erkende goede doelen stichting – de adoptie volledig fiscaal aftrekbaar heeft weten te maken. Diverse ouders – en grootouders – hebben daar inmiddels goed gebruik van gemaakt voor hun (klein)kinderen op school.

 

Hoewel iedereen – en ook de politiek – al lang weet hoe belangrijk computerondersteuning en -skills zijn in de klas, blijft extra geld hiervoor helaas nog achterwege. Vooral kleine scholen op het platteland met een klein budget – zoals De Overhael – hebben dan vaak een groot probleem. Dankzij de Stichting en haar donateurs kan de Overhael zo plattelandskinderen in en rond Driehuizen toch het beste onderwijs te kunnen geven dat met de moderne technieken mogelijk is.

 

 Geef een reactie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.